Vitralii. Frühe Gedichte und Prosa Alexandru Vona

ISBN:

Published: 2014

Hardcover

104 pages


Description

Vitralii. Frühe Gedichte und Prosa  by  Alexandru Vona

Vitralii. Frühe Gedichte und Prosa by Alexandru Vona
2014 | Hardcover | PDF, EPUB, FB2, DjVu, talking book, mp3, ZIP | 104 pages | ISBN: | 3.25 Mb

Alexandru Vona(numele real Albert Samuel), născut în Bucureşti la 3 Martie 1922, a fost unul din cei mai importanţi scriitori moderni, opera fiindu-i neglijată din cauza regimului comunist din România. A fost cunoscut ca autor al unei singure cărţi.A debutat la vârsta de 14 ani, în 1936, cu un volum de proză denumit Versuri şi publicat la editura Cartea de Aur. Cu acest prilej a cunoscut importante personalităţi literare ale vremii, scriitori precum Demonstene Botez şi Minulescu.În anul 1947 părăseşte România şi după o scurtă peregrinare prin Italia, se stabileşte în Franţa, la Paris.

În prealabil, cu volumul de poezie Vitralii, în manuscris, reuşise să obţină Premiul Fundațiilor Regale pentru scriitori tineri. Editura la care trebuia să apară volumul a dispărut odată cu preluarea puterii de către comunişti, iar manuscrisul dat spre păstrare lui Mircea Eliade nu a mai fost găsit şi se pare că a ars într-un incendiu.Romanul Ferestrele Zidite, cel pentru care autorul a devenit celebru, a fost scris în numai trei săptămâni la începutul lui 1947.

La acea vreme, Alexandru Vona avea numai 25 de ani. Din cauza situaţiei politice din România, romanul a fost publicat pentru prima dată după aproape 46 de ani, în anul 1993 şi a obţinut Premiul Uniunii Latine.Tot ce a scris a scris în Limba Română, însă a fost tradus foarte repede în mai mult de cinci limbi de circulaţie internaţională.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Vitralii. Frühe Gedichte und Prosa":


rembrandtsbistro.com

©2012-2015 | DMCA | Contact us