70 let Statističnega urada Republike Slovenije Statistični urad Republike Slovenije

ISBN:

Published: October 20th 2014

ebook


Description

70 let Statističnega urada Republike Slovenije  by  Statistični urad Republike Slovenije

70 let Statističnega urada Republike Slovenije by Statistični urad Republike Slovenije
October 20th 2014 | ebook | PDF, EPUB, FB2, DjVu, talking book, mp3, ZIP | | ISBN: | 6.22 Mb

Statistični urad RS (SURS) zaznamuje letos 70. obletnico ustanovitve. V tem času se je razvil v nepristransko in zaupanja vredno sodobno ustanovo z uveljavljenimi standardi kakovosti. Ob jubileju izdajamo publikacijo, v kateri smo opisali dosežke inMoreStatistični urad RS (SURS) zaznamuje letos 70. obletnico ustanovitve. V tem času se je razvil v nepristransko in zaupanja vredno sodobno ustanovo z uveljavljenimi standardi kakovosti. Ob jubileju izdajamo publikacijo, v kateri smo opisali dosežke in mejnike v delovanju SURS-a v zadnjem desetletju.

Ta publikacija je nadaljevanje publikacije, ki smo jo izdali ob 60. obletnici.Naše osnovno delovno gradivo so podatki, zato smo v zapisu o delovanju in razvoju SURS-a v zadnjem desetletju sledili glavnim delovnim fazam v procesu statističnega raziskovanja: od načrtovanja raziskovanja, zbiranja in obdelave podatkov do objavljanja rezultatov. SURS z okrog 250 statističnimi raziskovanji zagotavlja kakovostne, pravočasne, časovno in krajevno ter mednarodno primerljive podatke o stanjih in gibanjih na ekonomskem, demografskem ter socialnem področju in na področju okolja in naravnih virov.

O svojih izsledkih poroča v številnih publikacijah, v zadnjih letih pa je njegova najpomembnejša komunikacijska pot spletni portal www.stat.si. Nabor vsebin podrobneje razčlenjenih podatkov na podatkovnem portalu SI-STAT se širi že od leta 2005. SURS krepi ponudbo interaktivnih vsebin, ki se objavljajo v sklopu geostatistističnega portala, na katerem so zbrana različna orodja za prostorski prikaz podatkov.Temeljna načela delovanja SURS-a so: nevtralnost, objektivnost, strokovna neodvisnost, racionalnost, statistična zaupnost in preglednost. Pravna podlaga za delovanje SURS-a so Zakon o državni statistiki ter srednjeročni in letni programi statističnih raziskovanj.

SURS je zavezan tudi načelom Kodeksa ravnanja evropske statistike.SURS je mednarodno aktiven, je del evropskega statističnega sistema in dejavno sodeluje v delovnih skupinah in odborih Eurostata, statističnega urada EU.Letošnji jubilej, 70-letnica delovanja, je za SURS tudi začetek novega delovnega desetletja.

Na čvrstih temeljih dosedanjih rezultatov bomo to ustanovo razvijali in gradili tudi v prihodnje.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "70 let Statističnega urada Republike Slovenije":


rembrandtsbistro.com

©2012-2015 | DMCA | Contact us