Zlatka Krešimir Zimonić

ISBN:

Published:

Hardcover

204 pages


Description

Zlatka  by  Krešimir Zimonić

Zlatka by Krešimir Zimonić
| Hardcover | PDF, EPUB, FB2, DjVu, audiobook, mp3, RTF | 204 pages | ISBN: | 4.70 Mb

Ni dnevnik, a dnevnik. Ni poezija, a poezija. Ni roman, a roman. Ni strip, ali svakako i iznad svega strip ...U kritičaru se javlja potreba da Zlatku stavi u kontekst, samo što taj kontekst ne postoji izvan njezina autora, Krešimira Zimonića, iMoreNi dnevnik, a dnevnik. Ni poezija, a poezija. Ni roman, a roman. Ni strip, ali svakako i iznad svega strip ...U kritičaru se javlja potreba da Zlatku stavi u kontekst, samo što taj kontekst ne postoji izvan njezina autora, Krešimira Zimonića, i možda malo Modre laste u kojoj je Zlatka najduže objavljivana.

Bar tri nemoguće stvari su Zimonić i Zlatka ondje postigli: stil što ga definira promjena stila, dvostruko prozirno zrcalo u kojem mladi i stari istovremeno vide sebe i one druge, te ženski strip iz muške ruke. Potreba da se definira Zlatka potreba je da je se sputa, shvati, zadrži, omalovaži. A Zlatka se ne da, jer zna da je više, da je sve što poželi.Zlatka je ono što ne očekujemo u jednoj maloj zemlji - posve izvoran rad.

Nadahnut svime, od rata do arta, ali baš zato svoj. I neusporediv, jer u svijetu stripa Zlatka ima samo daleke rođakinje, nikoga tko bi bio baš poput nje. Otud nevjerica: mali narod zna da umije puno, ali baš stvoriti nešto jedinstveno ...? Može se i to, Zlatka je dokaz.Podsjeća to pomalo na one situacije kad stranci opisuju ljepote naše zemlje pa nezaobilazno spomenu Hrvatice: da znaju za Zlatku, spomenuli bi i nju.

Ali ne znaju- čuvamo je, ljubomorno i zabrinuto, kao našu malu, vrijednu tajnu.Darko MacanEnter the sum

Related Archive Books

  1. 01.11.2011Colin Dick: Seeing Life
  2. 10.12.2014The Sun


Related Books


Comments

Comments for "Zlatka":


rembrandtsbistro.com

©2012-2015 | DMCA | Contact us