Memoareske, latinica Velibor Vidakovic

ISBN:

Published: May 28th 2014

Kindle Edition

49 pages


Description

Memoareske, latinica  by  Velibor Vidakovic

Memoareske, latinica by Velibor Vidakovic
May 28th 2014 | Kindle Edition | PDF, EPUB, FB2, DjVu, AUDIO, mp3, RTF | 49 pages | ISBN: | 10.22 Mb

Velibor Vidaković (Beograd, 1930) bio je redovni saradnik “Jež-a” u vreme je ovaj časopis bio na vrhuncu svoje popularnosti. Pored pisanja, Vidaković se bavio i urbanizmom – radio je na urbanističkim rešenjima Beograda i Sarajeva, da bi na krajuMoreVelibor Vidaković (Beograd, 1930) bio je redovni saradnik “Jež-a” u vreme je ovaj časopis bio na vrhuncu svoje popularnosti.

Pored pisanja, Vidaković se bavio i urbanizmom – radio je na urbanističkim rešenjima Beograda i Sarajeva, da bi na kraju doktorirao na čuvenom tehničkom Univerzitetu u Utrehtu u Holandiji, gde je postao i profesor. Tamo i danas živi.Njegova ljubav prema urbanizmu nije uticala na ljubav prema pisanoj reči – objavio je preko dvadeset knjiga, među kojima su “Srbi u 100 lekcija” “Holandska mućkalica” najpopularnije.O Memoareskama… jedan nov, nenametljiv, prirodan način da se otvori prema apsurdima i zagonetkama sopstvene biografije i pri tom ostvari, posle niza naslova, još jednu originalno koncipiranu knjigu.

Od najranijih sećanja iz detinjstva, mladosti i prvih ozbiljnih životnih zadataka, pripovedač momente svog bivanja iznosi pred čitaoca sa sebi svojstvenim minimalizmom i smislom za duhoviti detalj- kao da je to tek niz sličica, anegdota, onako kako one iskrsavaju u sećanju: kao slike, fascinacije, upitanosti.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Memoareske, latinica":


rembrandtsbistro.com

©2012-2015 | DMCA | Contact us